SKLADIŠTENJE GORIVA I HEMIKALIJA

Od samog početka našeg poslovanja, cilj i misija su nam bili savremenost, bezbednost i zaštita životne sredine. Vodeći se time, opremili smo skladište najsavremenijom merno-regulacionom opremom.

Otprema goriva se vrši masenim meračima renomiranog proizvođača Emerson (SAD).

Kompletnu otpremu nadgleda softver posebno razvijen za potrebe našeg skladišta. Sistem evidencije skladišta (SES), osim što upravlja merno-regulacionim uređajima, sadrži i evidenciju prijema, otpreme, carinsku dokumentaciju, izveštaje, kao i druge bitne podatke. Klijentima omogućava stalni onlajn kontakt tako da u svakom trenutku mogu da pristupe svim neophodnim podacima vezanim za robu. Sistem je plod višegodišnjeg rada i istraživanja stručnjaka iz raznih oblasti: IT, transporta i skladištenja naftnih derivata, carinskih i tržišnih propisa, ADR/ADN…

Nivo goriva u rezervoaru prati se savremenim elektronskim uređajima poznatog proizvođača OPW (SAD). Sistem je implementiran 2020. godine i poseduje posebne alarme visokog i niskog nivoa goriva koji automatski prekidaju punjenje/pražnjenje rezervoara u slučaju opasnosti.

Skladište je opremljeno agregatima za nužno napajanje, pa se otprema i prijem goriva vrše čak i u toku prekida snabdevanja električnom energijom iz elektromreže.

Skladište poseduje posebnu zauljenu kanalizaciju, a sve atmosferske i druge vode završavaju na postrojenju za prečišćavanje zauljenih voda koje je jedinstveno u Srbiji. Postrojenje, sačinjeno od niza bazena različitih namena, prečišćava i najmanje tragove nečistoća. Kvalitet voda na izlasku iz postrojenja redovno kontroliše ovlašćena laboratorija.

Preduzeće ima sopstvenu vatrogasnu jedinicu sa čak 20 obučenih vatrogasaca, vatrogasnim vozilom i svom neophodnom opremom za intervenciju u slučaju bilo kog hemijskog akcidenta.

Portortornec condimenterdum eget consectetuer condis consequam pretium pellus sed mauris enim. Puruselit mauris nulla hendimentesque elit semper nam a sapien urna sempus.

KAPACITET:

Gorivo Kapacitet
Evrodizel 13.500 m3
BMB 95 5.000 m3
Hemikalije 1.400 m3
Total 19.900 m3